Sähkölaitteiden asennukset ja korjaukset täytyy jättää valtuutettujen asentajien tehtäväksi. Asukas voi suorittaa tavallisia sähkönkäyttäjälle sallittuja sähkötöitä. Muut työ suorittaa sähkömies. Tavallisen sähkönkäyttäjän luvalliset työt lueteltu: http://www.sahkoala.fi/koti/sahkoturvallisuus/fi_FI/omat_sahkotyot/
Sen sijaan lamppujen ja sulakkeiden vaihdon voit tehdä itse. Useimmat keittiön ja kylpyhuoneen pistorasioista ovat suojamaadoitettuja. Näihin saa kytkeä vain maadoitetun tai suojaeristetyn laitteen.
Kosteissa tiloissa ja ulkona saa käyttää vain sinne tarkoitettuja laitteita. Sähköjohdon vetäminen sisätiloista kosteisiin tiloihin tai ulos on kielletty. Älä käytä suihkun tai kylvyn aikana minkäänlaista sähkölaitetta sillä kosteissa tiloissa on aina sähköiskun vaara. Mikäli jää- ja viileäkaapissa ei ole automaattisulatusta suosittelemme niiden sulattamista kerran kuukaudessa. Näin säästät virtaa ja ehkäiset pakastelokeron jäätymisen ja rikkoontumisen.
Asunnoissa on yleisimmin jääviileä- tai jääpakastinkaappi. Kaapin sisältä takaseinältä kaapin taakse menevä sulatusveden poistoputkisto tukkeutuu helposti, siksi se suositellaan pidettäväksi jatkuvasti auki, ettei sulamisvesi pääse valumaan lattialle. Lattialle päässeestä sulamisvedestä aiheutuu kosteusvaurio. Ellet osaa itse puhdistaa poistoputkea, niin ota yhteyttä kiinteistöhuoltoyhtiöön, joka neuvoo puhdistuksessa. Laitteen takana oleva putkisto sekä lattialla seisovan kaapin lattiatila tulee puhdistaa säännöllisesti. Laitteen alle saat vuotokourun pyytämällä sen huoltoyhtiöltä. Mikäli laitteessa ei ole automaattisulatustoimintoa, tulee laite sulattaa aika-ajoin.
Jos jääkaappi tai kylmälaite ei tunnut toimivan oikein, tulee jääkaappi/jääkaappipakastin sulattaa, puhdistaa laite sekä tila, missä laite on. Säädä laitteen teho ylimmälle asteikolle ja aseta lämpömittari vesilasiin keskiosaan jääkaappitilaa, tarkasta lämpötila aamulla (8-10 tunnin kuluttua). Mikäli jääkaapissa on enemmän kuin +6 astetta, ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan.